Blíži sa leto a s ním aj čas zmrzlín.

Máte radi zmrzlinu, no nie je možné aby ste trávili každý deň na zmrzline, prípadne sa vám zdá cena zmrzliny čoraz viac nedostupnejšia? Domaca vanilkova zmrzlina vám rozpočet nezrujnuje, a viete si ju pripraviť v pohodlí domova bez akýchkoľvek problémov, stačí poznať dobrý recept a okrem toho nielenže ušetríte, ale práve vanilka má blahodárne účinky na vaše zdravie ale aj na zdravie vašich detí. Poďme sa spoločne pozrieť na jeden skvelý a nenáročný recept na zmrzlinu.

Zmrzlinu musíte správne ochladzovať, aby bola taká aká má byť. 

Domaca vanilkova zmrzlina príprava
Každý si môže pripraviť zmrzlinu aj doma.

Každé dieťa má rado zmrzlinu, málokedy sa stretnete s tým, že deti nemajú radi sladké, no zmrzlina nie je ani taký strašiak ako iné druhy sladkostí a okrem toho aj príjemne osvieži počas horúcich letných dní. Samozrejme, že pri vedení bežného života nie je možné aby ste zmrzlináreň navštevovali každý deň, ale vaše dieťa by ju jedlo v kľude aj každý deň. Preto je dobré mať vždy v zásobe domácu zmrzlinu, ktorá poteší vaše chuťové poháriky vás a vašej rodiny ale aj neohlásenej návštevy. Domáca vanilková zmrzlina nie je náročná a viete si ju pripraviť z pár ingrediencií a dokonca nemusíte mať ani stroj na výrobu zmrzliny, pretože vám postačí uzatvárateľná nádoba a šľahač. Základom pre dobrú a nadýchanú zmrzlinu je jej správne šľahanie, správnym šľahaním docielite to, že vaša domáca vanilková zmrzlina bude nadýchaná a nebude zľadovateľá, čo je pre dobrú zmrzlinu základ. 

Ako si spraviť domácu zmrzlinu? 

Základom kvalitnej a chutnej zmrzliny je šľahačka. Šľahačku si vymiešajte do tuha, najviac ako sa dá, aby bola šľahačka naozaj hutná, šľahačkovú zmes je potrebné nechať zachladiť v chladničke. Následne na to do šľahačky pridajte ingrediencie podľa toho, akú zmrzlinu chuťovo chcete mať. Ak sa vám zbiehajú slinky po vanilkovej zmrzline, tak do smotany primiešajte vanilkový cukor a vanilkový lusk, ktorý dodá zmrzline dobrú a prirodzenú chuť. Následne poriadne premiešajte zmrzlinu šľahačom, tak aby sa chute riadne spojili, nebojte sa šľahať zmrzlinu aj viac ako päť minút. Takto pripravenú zmrzlinu vložte od uzatvorenej nádoby a dajte zamraziť do mraziaka, nezabudnite však prvé hodiny z času na čas zmrzlinu premiešať, aby ostala príjemne nadýchaná. Vaša domáca vanilková zmrzlina je hotová, ak potrebujete viac detailov k výrobe vanilkovej zmrzlliny obráťte sa na https://magazin.penam.sk/.