Kuracie mäso je jedným z najbežnejších druhov mäsa, ktoré sa konzumuje vo veľkom na celom svete ako aj u nás. Je to mäso, ktoré môžete pripraviť na mnoho spôsobov a je ľahko dostupné takmer všade, kam idete. Kuracie mäso sa konzumuje už niekoľko tisíc rokov a existuje mnoho odrôd. Najlepšia odroda je organická odroda, pretože kura musí mať prístup von, smie jesť ekologicky vypestované potraviny, to je bez pesticídov, a nesmie sa im podávať antibiotikum. Mali by sa udržiavať v zdravých a čistých podmienkach a nechať ich rásť. Preto je najlepšie siahnuť po takomto kuracom mäse.
Kuracie mäso má mnoho benefitov
Kuracie mäsom má veľmi veľa zdravotných benefitov, pre ktoré by sme ho mali jesť. Obsahuje veľa vitamínov a minerálov, bielkovín, takmer žiadny tuk. Preto je skvelý ak sa snažíte zredukovať hmotnosť alebo ak chcete nabrať objem svalovej hmoty. Kuracie mäso konzumuje mnoho športovcov po tréningu. Okrem toho kuracie mäso obsahuje málo cholesterolu, a preto konzumáciou znižujete riziko srdcových chorôb.
Recepty z kuracieho mäsa
Kuracie mäso je známe tým, že jeho príprava je veľmi rýchla. Ak nemáte dostatok času, aby ste si pripravili zdravý obed alebo večeru, pomôžeme vám. Tu je niekoľko rýchlych receptov, v ktorých hlavnou surovinou je kuracie mäso. Veľmi obľúbeným receptom je kurací šalát, ktorého príprava je veľmi rýchla. Môžete si pripraviť klasický zeleninový šalát, do ktorého pridáte kuracie mäso alebo trošku netradičný. Na ten potrebujete kuracie prsia, ktoré opečiete, čerešne alebo brusnice, rozpolené hrozno bez jadierok, nakrájané jablko na kocky, cibuľu a môžete pridať varené huby. Podľa chuti si osolíte a okoreníte šalát. Kurací sendvič je tiež veľmi dobrý recept. Stačí, ak si opražíte dva krajce chleba a natriete ich maslom. Na jeden plátok poukladáme uhorky, cviklu, cibuľu, kapiu a uvarené kuracie mäso. Podľa chuti osolíme, okoreníme a prikryjeme druhým plátkom chleba. Podávame s kečupom alebo majonézou, no ak chcete zdravšiu variantu, tak s bielym jogurtom. Mnoho ľudí pečie kuracie mäso v rúre. Ak ste milovníkom pečeného kuracieho mäsa, máme recept aj pre vás! Vezmite si stredne veľké kúsky kuracích pŕs alebo kuracie stehná a dochuťte ich paprikou podľa chuti a osoľte. Ponorte kusy do vaječných bielkov a následne do zmesi drvených kukuričných lupienkov. Plech na pečenie vymastite a poukladajte naň kúsky. Kuracie mäso obalené pečieme asi 30 minút. Ak ste milovníkom kuracieho mäsa, chcete sa dozvedieť o benefitoch kuracieho mäsa, prípadne hľadáte inšpirácie, ako pripraviť kura, tak navštívte webovú stránku http://www.kurakralovske.sk.