Používate aj vy kryštálový cukor?

Som ten typ človeka, ktorý by bez cukru rozhodne neprežil. Používam ho jednak ako sladidlo do kávy či čaju, rovnako mám rada aj sladké jedlá, či už rôzne sladkosti alebo pekárske výrobky, pri ktorých príprave sa cukor používa. Podľa môjho názoru, kryštálový cukor sa dá využiť prakticky kdekoľvek. U nás doma sme veľkými milovníkmi pudingov a paradajkovej omáčky, v ktorých, samozrejme, cukor rozhodne nechýba. Kryštálový cukor je dôležitou súčasťou môjho života. Takých ľudí je však veľmi veľa. Pri pohľade na ostatných, nájdeme prevahu tých, ktorí si čaj či kávu osladia a na sladkosti nedajú dopustiť než takých, ktorým je kryštálový cukor viac menej ukradnutý. Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt krystalovy cukor korunnyCukor je pre mňa nielen dôležitý, ale aj veľmi zaujímavý artikel. Ako už viacerí možno tušia, vyrába sa z cukrovej trstiny, čo predstavuje rastlinu, ktorá je významná veľkým obsahom cukru. Cukrová trstina však nie je jediná rastlina, z ktorej sa cukor vyrába. Ďalšou dôležitou rastlinnou pre tých, ktorí naň nedajú dopustiť je cukrová repa. Slovensko je krajina, ktorá je vo výrobe cukru sebestačná. Na tomto území sa cukor vyrába z cukrovej repy. Zaujímavosťou v prípade cukrovej repy je to, že sa jej pestovanie strieda s ostatnými rastlinami a cukrová repa sa na výrobu cukru používa hneď v prvom roku, kedy obsahuje vysoký podiel cukru. Zberá sa počas jesenných mesiacov a zo zozbieraných plodín sa následne vyrába kryštálový cukor. Veľa ľudí žije v domnení, že cukor sa vyrába. Opak je však pravdou a cukor sa získava “ťažením”. Z cukrovej repy sa vyťaží sladká kryštalická zložka, ktorú každý z nás pozná v podobe cukru. Pred procesom kryštalizácie sa čistí, čomu vďačí za svoju krásnu snehobielu farbu. Okrem toho, že vďaka cukru si môžme jedlá dosladzovať podľa vlastnej chuti nám tiež cukor poskytuje aj pocit sýtosti. Aj keď si to viacerí neuvedomujú, cukor dokáže vo viacerých prípadoch dokonca zachrániť život! Tento fakt platí špeciálne v prípade osôb trpiacich na diabetes. Ľudia trpiaci cukrovkou musia neustále sledovať hladinu svojho glykemického indexu. Ak je príliš nízka, dostavia sa zdravotné problémy. Najčastejšie sa jedná o bolesť hlavy, triašku, avšak bežnými je aj zlyhanie organizmu. Požitie aj veľmi malého množstva cukru dokáže v tomto prípade zachrániť život. Myslím si, že nie nadarmo sa cukor už odpradávna nazýva biele zlato. Zasahuje do všetkých aspektov ľudského života a je to komodita, bez ktorej by sa nám žilo len veľmi ťažko. Okrem toho, že nás oslaďuje život, v mnohých prípadoch nám ho dokáže aj zachrániť.